luni, 12 octombrie 2009

Intelectual vs Taran

E un subiect delicat, cel putin intelectualii se simt lezati atunci cand un taran ofera o solutie mult mai buna decat ei. Va invit sa cercetam putin.
INTELECTUÁL, -Ă, intelectuali, -e, adj., s.m. și f. 1. Adj. Care aparține intelectului, care se referă la activitatea minții, la intelect. 2. S.m. și f. Persoană care posedă o pregătire de specialitate temeinică și lucrează în domeniul artei, al științei, tehnicii etc.; persoană care aparține intelectualității.
ȚĂRÁN, țărani, s.m. Persoană care locuiește în mediul rural, având ca ocupație principală agricultura și creșterea animalelor; persoană care face parte din țărănime; sătean.
Aceste definitii dupa cum bine deducem sunt date de intelectuali. Te invit sa analizam impreuna cele scrise.
1. Si intelectualul si taranul au o ocupatie (intelectualul lucreaza, taranul are o ocupatie principala).
2. Intelectualul poseda o pregatire de specialitate, pe cand taranul este invatat prin viu grai ce sa faca si cum sa faca, concluzie: amandoi au pregatire de specialitate, pamantul doar nu s'o cultiva aruncand samanta si gata.
3. Intelectualul apartine intelectualitatii, el lucreaza cu minte, taranul lucreaza si cu mintea si fizic. Avantaj taranul.
4. Taranul fara intelectual poate traii, dar intelectualul fara taran nu prea poate. Numai daca mananca legume si fructe clonate.
Intelectualii din ziua de azi sunt niste parveniti, si cand spun asta va invit sa recititi istoria, ce au facut intelectualii Romaniei in trecut: Alexandru Papiu-Ilarian, Ion Heliade Radulescu si lista poate continua. Acesti oameni au ramas in istorie, au sustinut valori, au sustinut taranul roman, ei insisi s-au nascut din familii de tarani. Au scris carti, au elaborat teorii, ceea ce intelectualii din ziua de azi nu o fac. Nimic nu mai e original. Daca nu respecti taranul, esti nedemn de a te numi intelectual.

Niciun comentariu: