sâmbătă, 10 octombrie 2009

Cand pe cal, cand pe magar

Nu de putine ori am auzit expresia: incapatanat ca un catar; si cum catarii sunt ca si numar putini si pe cale de disparitie. Dar incapatanarea la oameni nu e pe cale de disparitie. Si cum catarul este o "combinatie" intre cal si magar, asa e si omul incapatanat: o combinatie intre mandrie si prostie. Calul si nu martoaga, este un animal ce starneste admiratie, pe cand magarul, starneste omul in a face glume proaste. Magarul tot mai rar in Romania, pentru a te deplasa cu el trebuie sa ai rabdare si sa il altoiesti, ca altfel nu merge, calul in schimb fuge de rupe pamantul sub picioare la vazul biciului.
Ce nu am inteles de ce folosesc fetele expresia: magarule!! o fi din cauza ca baietii nu vor sa faca ce vor ele?!!! sau nu starneste admiratie?!!!
In relatiile de zi cu zi, facem lucruri pentru ca avem chef, iar altele le facem pentru ca trebuie, si magarul nu are incotr-o si trebuie sa mearga. Uneori nu avem chef sa vorbim cu o persoana, nu ne simtim bine in prezenta respectivei persoane si aprobam ce spune dand din cap cu gandul in alta parte. Ce ne mai place cand ne simtim importanti, ne simtim admirati.
Concluzia: Chiar daca nu ai chef, nu fii magar.