joi, 9 iulie 2009

B.A.C = Betie Ameteala si Cultura

"Cu ajutorul cainelui Vitoria Lipan si-a gasit foarte repede zacamintele sotului."-perla bac
Ce caine "smart"....un caine ca asta vreau si eu, poate gasesc ceva aur sau diamante, ma multumesc si cu petrol.

"In 1877 trupelor rusesti li s-a permis sa traverseze teritoriul Romaniei, impreuna cu tancuri si avioane, iar romanii le-au dat mancare si cazare contracost."-perla bac.
Tancuri si avioane in 1877? prea multe filme cu calatorii in timp vazute.

"Scoala Ardeleana nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare." -perla bac.
Acum inteleg de ce invatamantul nostru e la pamant.

"Mircea cel Batrin a fost inmormintat la Cozia impreuna cu umbra sa."-perla bac
Logic e corect, mai putea umbla umbra lui Mircea de una singura? nu cred....

"Mircea cel Mare, care prima data a fost batrin, sta la un discurs cu Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, si-l face in tot felul, ca pe o albie de porci. Cind Baiazid il intreaba arogant "Tu esti Mircea?", domnitorul roman nu se pierde cu firea si ii raspunde la fix: "Da-mparate!"-perla bac
Iata ce am inteles eu-Mircea prima data a fost batran, cu siguranta a vazut filmul The Curious Case of Benjamin Button", Mircea sta la un discurs a lui Baiazid. Acesta primeste politicos pe Mircea, apoi cu obraznicie. E ca si Domn Base cand i-a primit politicos pe ziaristi si spune" "Cate un gaozar d´asta crede ca ne poate intinde capcane in modul asta", le-a spus, ulterior, Basescu lui George Maior si Radu Timofte, fara sa stie ca in spatele sau se aflau trei jurnalisti, intre care si colegul nostru, vizat de afirmatia presedintelui. La interventia ziaristului: "Generoasa remarca, domnule presedinte!", seful statului a raspuns: "Alta remarca nu am sa va fac".

"Creierul este un organ oarecum indispensabil capului."-perla bac
Nimic mai adevarat, dar se pare ca stimabilul elev se indoia de ceea ce a spus prin "oarecum". Poate a crescut cu invatatura: " cap ai, minte la ce iti mai trebuie". Un lucru este cert: spunem ce stim, dar stim ce spunem?