vineri, 18 decembrie 2009

In stil Eco

Am ramas socat cand am citit in ziar despre cresterea copiilor in stil eco. Eco ma gandesc ca e prescurtarea de la Economic sau Ecologic, in fine ideea e ca ambele variante tot de bani si sanatate se leaga. Nu inteleg un fapt: parintii din ziua de azi sunt copii crescuti Eco, si ajung sa uite ca asa au fost crescuti, dau copiilor tot ceea ce aparare pe piata, stiind ca e nesanatos.
Avem figuri in cap, preluam tot ce nu e bun din occident si ne miram de ce suntem in marele RAHAT in care suntem. In loc sa analizam si sa vedem cum sa ajungem la o situatie buna cu resurse minime, stam si facem exact pe dos, sau ne doare in dos atat timp cat avem politica si filme, circ si paine. O singura luna din an, mancam ca si porcii, cheltuim pe cadouri, bem cat putem, sub scuza:" asta'i spiritul craciunului".
E drept ca mancam si bem in stil Eco, sarmale 100% Eco, carne de porc 100% Eco, vin din productia proprie 100% Eco. La capitolul acesta suntem Eco.
Inchei tot cu un proverb biblic:" betivul si cel ce se deda la inbuibare saracesc"-prov-23:21

Stresul bata'l vina

Rasfoind ziarele te izbesc stiri unele fabricate, altele mai putin, te infiori cand vezi ce se intampla in tarisoara noastra scumpa. Sa indrazneasca cineva sa spuna ca nu e asa, ca sigur nu e roman. Auzi des dandu-se vina pe stres, saracul stres e bagat la mijloc. "Am facut acest gest necugetat pentru ca eram stresat"- astfel de declaratii auzi, dar de ce ajungem la stres??
In opinia mea se ajunge la stres din cauza nerabdarii, nu mai avem rabdare. Vrem ca totul sa fie facut cat mai repede, si la ce ne ajuta ca e facut mai repede??? la nimic, dimpotriva. De exemplu s-a inventat masina, care la aceea vreme nu depasea 30 km/h, cu timpul tehnologia a avansat si binenteles ca ajungem mult mai repede. Un alt stres pe cap, nu gasesti loc de parcare, te certi cu vecinii pe un loc de parcare, trebuie sa o speli, alti bani dati, si pe criza asta nu e tocmai usor....
Toti vrem un trai mai decent, si pentru ca in mintea noastra nu avem, suntem stresati, ajungem sa fim intr-o continua schimbare psihica. Ne lipseste ceea ce strabunicii nostri aveau din belsug: mancare 100% naturala, ei erau doar nemultumiti nu si stresati.
Bunul Dumnezeu a lasat sa vina criza peste noi ca altfel ne distrugeam, cumparam fara limite, ne vindeam de buna voie, nesiliti decat de propriile pofte.
In cartea proverbelor gasim scris:"
Poftele lenesului il omoara, pentru-ca nu vrea sa lucreze cu mainile"-Biblia