marți, 15 septembrie 2009

Umorul la romani

Stefan cel Mare si turcii
Odata, turcii se pregateau sa il atace pe Stefan cel Mare.Stefan doar ce-i vede, se urca pe o motocicleta de 350 cmc,isi ia cate un pistol in fiecare mana si ii casapeste pe turci.Trece o saptamana, alti turci.Se urca Stefan cel Mare, pe o motocicleta de 500 cmc,isi ia un pistol in mana dreapta si o mitraliera in mana stanga si iar ii casapeste pe turci.Cam sifonat in orgoliu isi trimite Sultanul un sol la mama lui Stefan, parandu-l ca nu se joaca frumos.Mama Voievodului, pacifista din fire, le promite turcilor ca o sa vorbeasca cu fi-su.Dupa o saptamana vin turcii aproape, dar Stefan nu iese.Mai trece o saptamana turcii tot vin, dar nu prea indraznesc sa atace.Mai trece o saptamana si acum turcii sunt cata frunza si iarba.Se hotarasc sa atace, cand, din spatele portilor, iese Stefan cel Mare calarind o supermotocicleta, cu doua mitraliere, cate una in fiecare mana, spunand:-Ati incurcat-o baieti, ca mama lipseste de acasa!


Verde Imparat
Verde Imparat, care era sef peste Sapte Mari si Sapte Tari, il cheama la el pe Primul Sfetnic si il intreaba:- Auzi, de ce nu vin petitorii la fiica-mea?Sfetnicul, care nu era prost si nu vroia sa fie pana in zori mai scurt cu un cap, precum ceilalti 513 predecesori ai sai nu i-a spus ca e urata tare ci:- Stai tare departe, Maria Ta


Stefan cel Mare isi pierduse toti razesi in lupta,ce sa faca ce sa faca ,merge el prin toate satele si strange ce mai ramasese adica tiganii. Ii cheama in fata cetatii si le tine o cuvantare ; Ostenii mei, in noaptea asta o sa luptam pana la unu. Da un tigan de colo zice ; aoleo, maria ta, da nu putem sa luptam pana la 12, sa ne culcam si noi mai devreme ? :)

Stefan cel Mare striga:- Pi cai, ostenii mei!
Un ostean:- Si io picai, Maria Ta!

De ce suntem nemultumiti?

Bugetarii sunt nemultumiti de salarii, medicii la fel, pacientii de medici, si uite asa lantul nemultumirilor te cuprinde din toate partile. Epictetus spunea :' nu saracia aduce suparare, ci nemultumirea cu putin".
"Multumirea se uita la ce are; nemultumirea, la ce are … vecinul!
Nemultumitul seamana cu porcul care mananca ghindele, dar nu se uita in sus la stejarul din care au cazut.
Foarte putini isi dau seama ca ne-multumirea este un mare pacat. Prin ea, Diavolul a trantit la pamant o sumedenie de oameni. Ganditi-va doar la ceea ce i-a facut Evei. Femeia aceasta a avut tot ce-si putea dori. Nici geloasa nu avea de ce sa fie, caci barbatul ei nu vazuse nici o alta femeie in afara de ea. Si totusi, … Dumnezeu i-a interzis un singur lucru! Ei bine, aceasta interzicere, folosita de Diavol, a trezit nemultumirea Evei si a cauzat prapadul rasei umane. Ganditi-va ce multe ne lipsesc noua astazi si va veti da seama ca Diavolul ne poate face harcea-parcea prin nemultumire.
Nemultumirea este o forma a orgoliului si a mandriei care socoteste ca nu i se da tot ceea ce i se cuvine. De aceea, nemultumirea nu se poate vindeca decat prin pocainta."
"Fugim de fum, dar dam navala la friptura."
Cine are minte pricepe, ci nu are se pierde singur in ceata nemultumirii. Cel mai greu de multumit e soacra. De ce suntem nemultumiti?