sâmbătă, 20 iunie 2009

Evadare din realitate

Nu stiu cum sunt ceilalti dar eu unul ma uit la Tv destul de mult, si m-am intrebat de ce? pierd destul timp, as putea face multe alte lucruri in acest timp, dar nu o fac. Intru in Stand-by, nu mai gandesc, doar ascult si privesc. Privesc o lume ireala. Perioada copilariei mele a coincis cu filmele de mare "arta" a prostiei si anume filmele cu Karate, intotdeauna tineam cu cel mai tare. Dupa fiecare film ma apucam sa repet schemele de karate vazute, de antrenament, in gandul meu era o lupta ce o duceam cu raufacatorii. Nu de putine ori ma loveam si cum ma loveam cum era gata cu figurile de karate. Macar faceam miscare, asta ca asta, dar cand ne intalneam baietii la joaca incepeam sa ne luptam sa vedem cine e cel mai tare. Eroi nostri erau Bruce Lee, C. Norris, J.C. Van Damme..... Evadam din realitate. Cand ma gandesc acum ca nu mi-a folosit l nimic aceasta evadare, si la situatia de acum cand sunt numai filme Horror, teribila evadare in secolul xxi. Si ce e mai interesant este faptul ca citim tot ce se poate de Vedete, toate barfele, ne interesam mai mult de vedete decat proprii parinti, sau copii, frati , surori. Nu mai traim propriile vieti ci ale altora. Astazi Prostia imbogateste nu pe victime ci pe sefii din Mass Media. Datorita prostiei unora a ajuns Becali europarlamentar, Dan Diaconescu si-a luat barcutza de 2 milioane de euro, si alte cateva masini. Realitatea e plina de mizerie, de probleme de care parca nu mai scapam, si evadam din realitate. Rezultatul= saracia.

Curios

Se spune ca, curiosii mor repede, si e drept, daca esti curios cum reactioneaza cainele cand il tragi de urechi, vei avea o surpriza. Tu nu esti curios?

Cucu, sa mai zambim

Recunosc ca si eu sunt cuc, sunt necasatorit deci sunt cuc.:)

Subcontinentul India

Civilizaţia Indusului a apărut în mileniul III î.Hr., pe valea fluviului Indus. Au luat naştere oraşele Mohenjo-daro şi Harappa. Timp de o mie de ani triburile arienilor dinspre nord au cucerit India, formând pe valea fluviului Gange numeroase state. În India, Manu a fost al doilea conducator după Hammurabi care a creat un cod de legi. In sec. III i.Hr., regele Aşoka (273-235 i.Hr.) a unit intreg teritoriul Indiei, intemeind dinastia Maurya. După moartea sa, Imperiul Maurya s-a destrămat.
Nordul Indiei este cucerit de regele Persiei, Darius in sec. al VI-lea i Hr, apoi de regele grec, Alexandru Macedon, la inceputul sec. al IV-lea i Hr. Cativa ani mai tarziu, grecii sunt alungati la randul lor de un suveran indian, Ceandragupta Maurya. Acum se intemeiaza dinastia Maurya (prin anul 320 i Hr.), prima mare dinastie indiana. Treptat, membrii dinastiei Maurya isi intind dominatia asupra intregii Indii, cu exceptia Sudului.Cel mai renumit dintre regii Maurya este Aşoka, rege care urca pe tron in anul 269 i Hr. El se converteste la budism, religie fondata in India in sec. al V-lea i Hr., Incurajand expansiunea ei. Contribuie la dezvoltarea tarii, porunceste sa se construiasca drumuri si „spitale”. Domnia sa este mult mai bine cunoscuta decat a celorlalti regi, intrucat el a pus sa se graveze textul hotararilor sale (edicte) pe stanci ori pe stalpi mari de piatra care au fost descoperiti in intreaga Indie.
Ştiinţa şi moartea
Indienii credeau că după moarte sufletul omului renaşte într-un alt trup. Aceasta se numeşte reîncarnare sau samsara. Indienii studiau astronomia, matematica, geometria, ştiinţa şi medicina.
Ştiinţa şi moartea
Indienii credeau că după moarte sufletul omului renaşte într-un alt trup. Aceasta se numeşte reîncarnare sau samsara. Indienii studiau astronomia, matematica, geometria, ştiinţa şi medicina.
Societatea indiană era împărţită în patru caste, conform legilor lui Manu: preoţii (brahmanii), războinicii (kşatriya), producătorii (vaisya) şi servitorii (sudra).
Cronologie
Cca. 2500 - 1700 i. Chr.: Civilizaţia din Valea Indusului În India de Nord
După 2000 î. Chr.: Invazia cuceritorilor arieni prin nord-vest
Secolul VI î. Chr.: Apariţia a două noi religii - jainismul şi budismul
327 - 325 î. Chr.: Alexandru cel Mare în Punjâb
Cca. 321 - 184 î Chr.: Dinastia Maurya unifică o mare parte a Indiei
Cca. 274 - 236 î. Chr.: Domnia lui Asoka
320 - 535: Domnia dinastiei Gupta - epoca civilizaţiei "clasice" indiene
Secolul IX: Declinul budismului în India
998 - 1030: Domnia Gaznevizilor; incursiuni de jaf musulmane
1398 - 1399: Timur Lenk pradă India de Nord
1526: Fondarea Imperiului Mogulilor

India Incredibila * O farama dintr-un univers infinit

O tara uriasa cat un continent. Jungla, deserturile, templele stravechi. Urme ale unor civilizatii disparute. O tara ce a ajuns asa din cauza exploatarii masive a Marilor Puteri ale Lumii, exploatata din exterioar dar si din interior de oameni fara scrupule.

Mandru ca mandru, dar si tantalau

Oridecateori vad un copil jucanduse imi aduc aminte de perioada copilariei, in care alergam cat era ziua de mare, si seara tot mai aveam energie, acum stau si ma gandesc de unde aveam atata energie?. Desi nu prestez munca fizica seara sunt frant de oboseala, desi fizic nu am facut nimic. As mai vrea sa fiu din nou copil, dar fara sa aud din partea mamei: sa nu te urci in pom, sa nu traversezi, sa nu te murdaresti, sa nu alergi ca poti sa te lovesti................asa sunt mamele, ocrotitoare.
"Daca e copil sa se joace, daca e cal sa traga, iar daca e popa sa citeasca" ati recunoscut expresia, cand eram copii ne doream sa fim mari, acum ca suntem mari ne dorim sa fim copii, dar cum nu mai putem le facem viatza amara copiilor. Cum?!! simplu, ii punem sa faca lucruri pe care nici noi nu le facem, le interzicem copiilor sa se murdareasca, desi noi ne murdarim, si cum ai vrea sa nu se murdareasca un om activ?!! e imposibil sa nu te murdaresti.
Imi aduc aminte cum intr-o zi m-am inbracat cu costumul meu cel negru, imi aranjasem totul sa arate bine, si chiar ma gandeam cat de bine arat, si cum lumea ma admira, imi admira costumul, pantofii, camasa, si cum mergeam eu pe trotuar trecand pe langa un pom, cu gandul la cat de bine arat un porumbel a trecut pe deasupra mea si a dat drumul la proiectil pe pantalonii mei, repede am curatat cu servetelul, dar o urma tot a ramas. Urma mandriei mele.
Imediat mi-am dat seama de ceea ce gandisem, am inceput sa rad, eu care acordasem atata timp pentru a arata totul perfect, si ma mandream ce bine imi sta, un porumbel in zbor si-a lasat excrementele pe pantalonii mei, daca nu ar fii Dumnezeu sa ne aduca la realitate, sa vedem cum suntem de fapt, am fii "pitzipoance si cocalari". Ori cat am incerca sa ascundem urmele faptelor noastre nesabuite, rezultatul va fii acelasi. Oglinda iti arata daca esti murdar, daca nu ai avea aceasta oglinda(prietenii, parintii), cei din jurul tau in rare cazuri ti-ar spune, ar rade de tine,.
A inceput sa ne fie rusine de noi, cu noi, nu ne place cum aratam, mergem la sali de sport, apelam la operatii estetice, urmam cursurile facultatilor, daca tot nu reusim sa ne facem placuti macar asa sa fim placuti pentru ca avem o diploma. Poti sa areti ca manechinii, poti sa ai zeci de diplome, daca nu recunosti ceea ce esti, daca nu zambesti, daca nu esti alaturi de omul in suferinta, daca nu crezi in Dumnezeu, esti un om nefericit.

Tu esti fericit(a)? Cand eram copil eram fericit.