luni, 22 iunie 2009

Un graunte de intelepciune

Nu fii prost, ca de prosti e plina lumea, tu trebe doar sa profiti de acest lucru, cum si Pacala a facut-o. Usor de zis, greu e sa fii destept, trebe sa iti mearga mintea. Aici sunt confuz, cum adica sa iti mearga mintea?!! sa o i-a asa la plimbare, pai atat ii trebe sa plece la plimbare fara mine, io nu sunt prost, doar ca nu imi merge mintea. Trebe sa invat mult ca sa imi mearga mintea.
Acest scenariu poate l-ai auzit si tu, trebuie sa inveti ca sa fii destept, daca esti destept iti merge mintea, si daca iti merge mintea nu o duci rau. Avem motorul (creierul), avem combustibilul (invatatura) si uneori degeaba. Stim si la ce ne ajuta ca stim? La ce ma ajuta pe mine ca stiu despre Mihai Viteazu? Am alimentat mototul cu combustibil si tot nu merge. De ce? de ce nu merge? De ce suntem saraci (si fizic si cu Duhul). Si aici argumentez. Mi s-a intamplat sa aud o doamna spunand:" sa vezi cum e in Spania....e curatenie...oameni civilizati..nu e ca la noi.." eu de acord cu ea, nu mare mi-a fost mirarea cand a aruncat ambalajul pe jos. Degeaba a fost acolo.....
Clasica intrebare pe care o adresezi atunci cand te intalnesti cu o persoana este: "ce mai faci?" politicos persoana raspunde: " Bine!" Tu?". Daca intreb cum te simti voi primi raspunsul :"bine! ma simt bine", acest raspuns "bine" e raspunsul universal , asta imi aduce aminte de filmul "Nunta a la Grec" in care tatal miresei avea solutie pentru orice: solutia pentru spalat geamuri. Daca te taiai la deget: pufaia cu solutia, daca te durea ceva :pufaia cu solutia. Te doare degetul si te legi la cap.

PuncT

Ai avut o zii in care sa iti propui sa faci ceva?!! si pana la urma nu reusesti nici in ruptul capului sa faci acel lucru. Innebunesti. Sunt zile in care nu iti propui nimic si realizezi multe, nu imi explic de ce. Oamenii de succes iti spun sa iti faci planuri, si uite ce se intampla, incerci sa le duci la indeplinire si......esec. Ce fac in astfel de situatii?!! ma gandesc ca viata e scurta, si esecurile te imbatranesc si faci riduri, devii tataie la 30 de ani, si nici macar nu iei pensia. Am o viatza de pensionar bloggherist.

Cum ti-a fost azi? ai reusit sa faci tot ce ti-ai propus?