luni, 12 octombrie 2009

Actiune si reactiune

Am 2 planuri paralele tot timpul, si cand e timpul le intersectez, si uite asa castig. E buna si geometria la ceva, si eu care credeam ca nu imi foloseste la nimic. Da nu trebe sa isi strofoci mintea prea mult, daca ai datele si faci combinatii castigi. Cand ai 2 oferte ai de unde alege, cand nu ai nici una, alegi sa speri, si uneori ramai cu speranta.
Să fii ce eşti,
Cu fruntea sus să vezi
Doar ce-i frumos şi bun!
Să fii din piatră, din granit,
Când cei din jur te-or fi jignit!
Nu-ţi pese de ţăruşul lor!
Ei sunt moşnegi,
Tu fii voinic!
Să fii în suflet un erou!
Să ştii să dai, dar să şi iei la rândul tău!-William Shakespeare
Un om mic cu o gandire mare, si ce mare dreptate are:" sa fii in suflet un erou" , acum mai ramane intrebarea: pentru cine sa fii un erou? Planurile paralele trebuie intersectate.
Nu toti inteleg aceste lucruri scrise, iar cei ce le pricep trec la actiune.

Publicitate....

Consuma in fiecare zi o sticla de apa minerala de 2 L Izvoru Minunilor si castigi marele premiu : ''Sanatatea pe care ti-o doresti!'' Alte premii pe care le poti castiga: vitalitae, prospetime, dinamism.

Viitorul suna bine. ........Pacat ca nu raspunde nimeni.

Gogule, probleme ma? Unirea la bine si la rau...

Dormi linistit, FNI lucreaza pentru tine! Asta e cea mai tare reclama pe care o stiu. E singura care a reusit sa adoarma ratiunea a peste 300.000 de romani. Pe cand urmatoarea reclama similara? Cu siguranta se vor mai gasi alti 300.000 de fletzi care sa-i urmeze indemnul...

Publicitatea ne ofera ceea ce noi vrem sa auzim:" castigi marele premiu","sanatatea pe care ti-o doresti" , "viitorul suna bine". E ceea ce fiercare din noi vrem sa auzim. Si uite asa ne prostim mai rau. Valoarea acum are alta definitie, este data de cu totul alte lucruri: masina, vila, si pe cine ai langa tine. Fara aceste lucruri esti un nimeni, cautam sa scapam din ceea ce noi nu putem sa iesim, nu luptam sa ajungem mai sus, de ce sa nu gasim pe cineva sus si sa il fraierim pentru a ne casatorii cu el (vezi Iri si Moni) si alte cazuri din Showbiz. Ne dorim sa avem, sa nu ducem lipsa, dar cei care azi sunt milionari ce viata au?!! cum au ajuns sa fie ceea ce sunt?!! Inainte sa iti doresti ceva, gandeste-te si analizeaza efectul care il va avea asupra ta.

Intelectual vs Taran

E un subiect delicat, cel putin intelectualii se simt lezati atunci cand un taran ofera o solutie mult mai buna decat ei. Va invit sa cercetam putin.
INTELECTUÁL, -Ă, intelectuali, -e, adj., s.m. și f. 1. Adj. Care aparține intelectului, care se referă la activitatea minții, la intelect. 2. S.m. și f. Persoană care posedă o pregătire de specialitate temeinică și lucrează în domeniul artei, al științei, tehnicii etc.; persoană care aparține intelectualității.
ȚĂRÁN, țărani, s.m. Persoană care locuiește în mediul rural, având ca ocupație principală agricultura și creșterea animalelor; persoană care face parte din țărănime; sătean.
Aceste definitii dupa cum bine deducem sunt date de intelectuali. Te invit sa analizam impreuna cele scrise.
1. Si intelectualul si taranul au o ocupatie (intelectualul lucreaza, taranul are o ocupatie principala).
2. Intelectualul poseda o pregatire de specialitate, pe cand taranul este invatat prin viu grai ce sa faca si cum sa faca, concluzie: amandoi au pregatire de specialitate, pamantul doar nu s'o cultiva aruncand samanta si gata.
3. Intelectualul apartine intelectualitatii, el lucreaza cu minte, taranul lucreaza si cu mintea si fizic. Avantaj taranul.
4. Taranul fara intelectual poate traii, dar intelectualul fara taran nu prea poate. Numai daca mananca legume si fructe clonate.
Intelectualii din ziua de azi sunt niste parveniti, si cand spun asta va invit sa recititi istoria, ce au facut intelectualii Romaniei in trecut: Alexandru Papiu-Ilarian, Ion Heliade Radulescu si lista poate continua. Acesti oameni au ramas in istorie, au sustinut valori, au sustinut taranul roman, ei insisi s-au nascut din familii de tarani. Au scris carti, au elaborat teorii, ceea ce intelectualii din ziua de azi nu o fac. Nimic nu mai e original. Daca nu respecti taranul, esti nedemn de a te numi intelectual.