vineri, 9 octombrie 2009

De ce...?

Ei bine dragul meu cititor, cand eram copil intrebam mereu de ce masina merge? de ce trebuie sa dorm?, de ce trebuie sa ma duc la gradinita? de ce trebuie sa invat? sirul intrebarilor e lung, dar ce ma macina acum sunt 2 intrebari pe care le-am auzit si eu la un om mai invatat decat mine si trecut prin viata. De ce tineri ca mine in putere ajung la batranete mosi ursuzi? si de ce fete frumoase si pline de viata ajung la batranete, babe afurisite?
Putini sunt mosii care sa te atraga in ziua de azi cu sfaturi , si babute care sa zambeasca, ori unde te uiti vezi mosi si babe, care mai de care mai ursuz si incruntat. Tare nefericitii or fii fost in tinerete, ori babele si-au bagat nasul in vietile lor?!!! Asa cum nu poti sa alimentezi o masina pe benzina cu motorina pentru ca nu va merge, asa e si cu noi ca si persoane. Daca ne inconjuram cu persoane vesele, cu adevarati prieteni, nu vom ajunge mosi ursuzi sau babe ce trancanesc intr-una ca morile stricate. Au privit oare la gaina vecinului?!! Asa se intampla, tot privind la gaina vecinului o neglijezi pe a ta. Tot timpul cu ochii peste gard, tii gaina la regim de slabit.
Priveste in ograda ta, altfel ajungi mos ursuz sau baba afurisita.

Cum o ajuns barbatul porc?!!

Un lucru rar in ziua de azi este sa vezi o femeie multumita, si cel mai des cand isi manifesta nemultumirea spune din tot sufletul:' barbatii sunt niste porci" sau "barbatii sunt magari", prima expresie e mai des intalnita. Nu inteleg ce legatura are barbatul cu porcul, dar va invit sa analizam cele 2 personaje.
Porcul, este un animal domestic, din punct de vedere biblic este necurat: Leviticul 11:7 '' Porcul are copita despicată şi despărţită în două, dar nu rumegă; acesta este necurat pentru voi. http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=47&cap=11. Porcul domestic (denumire trinomială, Sus scrofa domestica) este, alături de câine cel mai vechi animal domesticit de oameni. În Europa şi Orientul Îndepărtat, carnea de porc este preferată de consumatorii de carne. Numărul porcilor domestici este de aproximativ 961 milioane capete, din care 190 mil. în Europa şi 489 mil. în China. Porcul este omnivor şi poate fi hrănit atât cu furaje de origine animală, cât şi vegetală. Gestaţia la scroafe durează 112-114 zile. Durata naturală de viaţă a porcului este de aproximativ 12 ani (în absenţa sacrificării).
Barbatii (Homo sapiens sapiens) sunt fiinţe vii inteligente. Biologii consideră că toţi oamenii sunt membrii aceleiaşi specii (Homo sapiens sapiens). Generic, oamenii sunt denumiţi rasa umană sau umanitatea şi membrii săi sunt cunoscuţi ca oameni sau fiinţe umane.
Bărbatul reprezintă sexul masculin adult al speciei umane, pe când sexul feminin este reprezentat de femeie, termenul de bărbat mai poate exprima caracterul unei persoane, în general trăsături de caracter pozitive ca şi curaj, dârzenie, bărbătos etc -sursa wikipedia.
Concluzie: 1.porcul este sacrificat de craciun si mancat, barbatul este tocat la cap de femeie.
2.Porcul este un animal domestic ce traieste pe langa casa barbatului, asta nu inseamna ca se inrudesc.
3. Barbatul are ratiune, porcul habar nu are ce e ratiunea.
4. Barbatul are o singura nevasta, porcul are fara numar.
5. Barbatul munceste pentru familie, pe porc il doare in varful parului.
6. Barbatul iubeste, porcul se abtine.
7. Barbatul este reprezentat de curaj, porcul guitaie de cate ori simte ca e in pericol.
8. Nu toti barbatii au caracteristicile porcilor.

In trecut si In prezent

Dragul meu cititor, cand stai si auzi povestile "babacilor" te amuzi. Cum foloseau in loc de hartie igienica frunze sau coceanul de la porumb, cum aveau o camasa cu care umblau toata vara si iarna cu sosete de lana. De asa era moda atunci, acum e cu totul altceva. Daca atunci erau preferate domnisoarele cu falcute si rosii in obrajori, acum sunt cele cu silicoane, atunci erau naturale, acum cosmetizate. Sa nu crezi ca am ceva cu cosmetica, dimpotriva e ok, dar cand mai vad si barbati ca se cosmetizeaza deja ma apuca damblalele. Pai ori sunt barbati ori eunuci.
Daca in trecut copiii purtau incaltaminte cu 2-3 numere mai mari, explicatia era simpla: lasa draga ca o sa ii ai si la anul, piciorul iti creste. Unde mai pui ca erau de firma...Cum hainele in acea perioada erau scumpe, nu oricine isi permitea sa isi cumpere, le purtau si rupte. Si ce rusine era pe ei..... Azi daca te uiti cu bagare de seama e o moda, cu cat sunt mai gauriti cu atat mai bine.
Mai ramane doar ca stiinta sa descopere un mod in care barbatii sa duca o sarcina si sa nasca, atunci poti spune pe drept: Femeia este Egala cu Barbatul.