luni, 26 octombrie 2009

Chinezii si ale lor invataturi

Cine nu ştie şi nu ştie că nu ştie e bolnav - Tămăduieşte-l! Cine nu ştie, dar ştie că nu ştie, e neînvăţat - Învaţă-l! Cine ştie, dar nu ştie că ştie, e adormit - Trezeşte-l! Cine ştie şi ştie că ştie e învăţat - Urmează-l!- proverb chinezesc.

Ceea ce înţelepţii caută la ei înşişi, proştii caută la alţii.
-proverb chinezesc

Când vezi un om bun gândeşte-te să-l întreci, când vezi un om rău, cercetează-ţi inima.-idem

Efortul de a gândi seamănă cu săparea unui puţ; acesta dă la început apă tulbure, apoi ea se limpezeşte încetul cu încetul.

De fiecare dată când deschizi o carte înveţi ceva.

Fabricăm lumânări pentru a ne bucura de lumină, învăţăm pentru a obţine lumina adevărului; prima luminează locurile întunecoase ale casei, a doua, inima omului.

Ce este un prost care a agonisit averi? Un purcel care nu ştie ce poate face cu slănina lui.

A fi o singură zi lipsit de griji înseamnă a fi pentru o zi nemuritor.

Nickname sau mai pe romaneste porecla

Imi aduc aminte cum era in copilarie, multi copii aveau porecle care nu erau pe placul lor, daca aveai o porecla aceea era pusa cand ai facut ceva mai putin obisnuit. Daca erai gras, erai numit "grasul", tin minte cum un coleg de scoala era numit gascanul, era numit asa dupa simplu fapt ca avea gatul putin mai lung. Daca unul din "baietii populari" iti spunea fie si o singura data intr-un fel, ramaneai cu acea porecla. Paradoxal azi ne place sa avem porecle, practic ne ascundem sub aceasta identitate falsa, si chiar ne place. Ne ascundem adevarata identitate pe chaturi, retele de socializare...etc. Sub aceste porecle ne credem mai "cool", defapt refuzam sa acceptam realitatea, ne retragem in acest spatiu virtual unde nimeni nu te vede asa cum esti defapt. Acum 20 de ani socializam fata in fata acum socializam fata catre monitor, prin cuvinte sau chiar audio-video. Ne ascundem de noi insine, de parca mi-ar fii rusine cu numele meu, sau cine sunt. Partea mai putin placuta este ca in spatele acestei porecle faci ceea ce in realitate iti este rusine sa faci.
„Îmi schimb identitatea când mă satur de anturaj”

„Nickname-ul meu e complet
aleatoriu”, povesteşte „sniper_dolphin”. Lucrează într-o firmă IT şi acesta e „numele de cod” ales pentru comunicarea pe un forum popular. Chiar dacă în agenda telefonică nu are prietenii salvaţi după nick-uri, el însuşi, recunoaşte, e o persoană căreia îi place să-şi schimbe şi identitatea odată cu apelativul.

„Din când în când îmi schimb identitatea, când mă satur de anturajul on-line cu care conversez, şi încep o «viaţă» on-line nouă”, spune el. Când era „tânăr”, agăţa fete, apoi a trecut la programare şi activa pe forumuri de pe net. După câţiva ani, a uitat de conturi înregistrate în diferite locuri sub acelaşi nickname. „Când voiam să mă întorc acolo, îmi dădeam seama de întrebările idioate pe care le puneam, aşa că la fiecare câţiva ani îmi schimbam nickname-ul pentru că de fiecare dată credeam că eram «mai matur»”, povesteşte bărbatul. "-evz.ro
Sa imi fie cu iertare dar daca unul din tinerii generatiei actuale va ajunge presedinte l-ai vota? Te-ai casatorii cu o persoana care face acest lucru? Si uite asa au disparut oamenii de caracter.