vineri, 26 iunie 2009

Arthur Schopenhauer

"Nu incercati sa-i tratati pe oameni dupa cat merita . Spiritul superior nu trebuie sa se lase antrenat de asprimea celui caruia i se adreseaza , caci acesta-l conduce la ura , nici de prostia lui , care nu i-ar provoca decat dispret ." Daca nu ar exista teama de parerea celorlalti , luxul nu ar fi nici a zecea parte din ce e astazi." Mare dreptate are A.S, dar intrebarea care imi provoaca neliniste este: Cat sunt eu de valoros? Cat merit eu?
Treceam azi pe langa o biserica, recunosc ca nu sunt omul credincios, dupa cum Scriptura vorbeste, dar de trecut... trec pe la biserica. Obisnuidu-ma cu ea, am ajuns sa o tratez ca un job, vii la job stai cat e programul, asculti, faci ce zice sefu si cum se termina programul cu cea mai mare viteza spre cu totul alte locuri. Mare pacatos mai sunt, bunicul imi spunea ca cele 2 planuri (cel profesional si cel spiritual) se imbina, nu pot fii separate. Am atatea ritualuri pe care le pazesc la pasti si la craciun, si atunci le fac de ochii lumii, imi e teama de parerea celorlanti. Ajungand acasa am deschis Biblia, si acum te intrebi de ce am deschis Biblia electronica (de pe net http://www.bibliaortodoxa.ro/ ). In popor se spune :" sa faci ce zice Popa, nu ce face popa". Am auzit eu precum ca apostotul Ioan a fost iubit de Isus, de aceea a si a murit de batranete. Am cautat epistolele cu numele Sau si iata ce am gasit: :"Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. Ioan capitolul 3 cu 16 sau mai exact http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=3
Lacrimile mi-au dat cand am vazut cat valorez eu in ochii lui Dumnezeu si dorinta Acestuia de a traii vesnic. Wow ai devenii nemuritor, cu conditia de a crede in Isus. Simplu, a crede. Mi s-a parut un cuvant cu greutate "crede" . Nu ai citit de atatea ori horoscopul si ai crezut ce spun astrele se va invampla ? Nenumarate au fost ocaziile in care am crezut in ceea ce la urma urmei scria un om ca si mine. Asa ca e usor sa crezi. "Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică."
Problema e la mine, nu cred ca Dumnezeu ma iubeste, dar in schimb eu cred ca sunt un om bun. Un pom fructifer e bun atunci cand da roade, cand nu mai da rod este taiat, omul bun se cunoaste dupa fapte. Marul dupa gust si prostul dupa cat de inteligent e.