joi, 18 iunie 2009

Banc

O femeie la vreo 30 de ani, după ce şi-a rezolvat treburile în capitala de judeţ, voia să ajungă acum acasă şi nu mai avea bani. Se apropie de un taximetrist şi îi spune:- Uite, tre’ s-ajung şi eu în Trescovenii de Sus, dar nu am bani... Cum ajungem acolo ne socotim noi.- Bine, las’ că ne socotim noi pe drum!, zice taximetristul.După vreo oră, opreşte taximetristul pe un câmp, ia o pătură din portbagaj şi o aşterne pe lucernă. Femeia, îngrijorată, îi zice:- Vai, dar nu pot să fac asta, sunt măritată, am acasă doi copii!- Şi ce? Şi eu sunt însurat, am femeie, am copii, dar am şi 40 de iepuri de hrănit, aşa că taci şi rupe lucerna...

Ce ganduri ai avut cand ai citit bancul? ehe sa nu imi spui ca te gandeai ca o i-a de nevasta, sau ca facea o binefacere, recunoaste ca te gandeai ca o sa faca sex, nu ne gandim la mancare cat ne gandim la sex. Sunt obiceiuri pe care le facem dar sa te fereasca sfantu' sa recunosti, de parca pe tron nu ne-am simti relaxati, cine se simte stresat pe "tron"?!! numai in anumite cazuri nu se simte bine ,dar sunt rare cazurile. Taximetristul s-a gandit la familie, si pasagera la cu totul altceva, asta e inca o dovada ca barbatii gandesc cu totul diferit fata de femei, spre exemplu si barbatilor si femeilor le place iarba, dar fiecare sa faca cu totul altceva pe iarba, barbatii sa joace fotbal, iar femeile sa se lungeasca pe patura la o mica " barfa".

- Bulă, ce ai vrea să îţi scrie pe cruce, după ce mori?- Ceva simplu şi concis.- Ca de exemplu?- Vin imediat!

Ce om ar vrea sa i se scrie pe cruce " aici se odihneste dl.Z , odihneasca-se in pace, sotia si copii nu te vor uita niciodata". Care om vrea sa moara? si in plus intreband asta dai de inteles ca vrei sa ii aduci coroana sau mai degraba sa mananci coliva. Nu am inteles de ce coliva e asociata cu inmormantarile si pomenile, da de buna e buna, ce e drept ca ma bucur cand mananc coliva, si nici nu imi trece prin cap pentru cine e, halesc cat mai repede poate mai primesc.

Imi e frica de realitate.

Oul sau Gaina







Dragii mei de multe ori am auzit aceasta intrebare; ce a fost mai intai, Oul sau Gaina? , si binenteles raspunsul era in functie de cui ii era adresata intrebarea. E ca si cum ai intreba: Ce a fost mai intai, copilul sau mama? , poti sa iti motivezi raspunsul cu argumente logice, copilul a crescut s-a casatorit si astel sansale de a fi parinte s-au marit. Bun, dar daca copilul era singur pe lume?, daca era singur si mai era si baiat avem o problema, barbatii nu pot avea copiii, ei doar participa la procesul de procreere pret de cateva zeci de secunde, in rest femeia e cea care timp de 9 luni si ceva se dubleaza, si ca greutate dar si ca numar de persoane.



Daca a fost oul mai intai avem o alta problema: Cine l-a clocit? omul? si aici putem sa spunem ca Soarele cu razele lui l-a clocit, e adevarat dar nu in totalitate, in sensul ca oul tinut la soare se.....impute, se cloceste dar noaptea cine l-a clocit?



Si uite asa o dam din una in alta intrebandu-ne si cautand raspunsuri la o problema existentiala, problema ce in fond noi nu o avem, dar cautam nod in papura.



Si cum nu as vrea sa stric traditia, am si eu o dilema: Ce a fost mai intai, marul sau Marul(pomul)?