vineri, 15 ianuarie 2010

Drumul spre Iad este pavat cu bani


Daca ar fii sa faci o statistica a celor mai folosite cuvinte, ai sa observi ca nu e Dumnezeu, Hristos, ci BANI. Aproape ca nu este discutie sa nu fie pomenit acest cuvant: Bani. Traim totusi intr-o societate civilizata, nu intre canibali. Oare canibalii vorbesc despre banii?
O analiza la rece facuta ai sa observi mai multe lucruri, printre care ca banii distrug familia, ceea ce Dumnezeu a binecuvantat, distrug relatiile interrumane, banii te ajuta doar sa supravietuiesti. Munca ta este rasplatita cu bani, mai multi sau mai putini, in genere mult mai putin. Din cauza asta relatiile sunt tensionate, ajungi sa accepti sa fii umilit pentru bani.
Biblia ne ofera cazuri ce se intampla cand cauti BANII mai presus de Dumnezeu. Pe paginile Sfintei Scripturi gasim scris despre Iuda, ucenicul lui Isus, care pentru 30 de arginti l-a dat in mainile celor care cautau sa stapaneasca. O suma infima, dar pentru bani a renuntat la relatia sa cu Isus, l-a vandut. Ma intreb astazi pe cine am vandut pentru bani? Jalnic. Dupa ce Iuda a vazut ceea ce a facut, nu a mai rezistat psihic, actionand ca atare: s-a spanzurat. Langa Isus nu a avut nimic din ceea ce avea nevoie. Din dorinta de a avea bani, inima i-a fost cucerita de bogatiile oferite de Diavol. Cand spun acest lucru o spun pe buna dreptate, tot pe paginile Sfintei Scripturi gasim scris despre ispitirea lui Isus, una din ispite a fost:"
Şi suindu-L diavolul pe un munte înalt, I-a arătat într-o clipă toate împărăţiile lumii. Şi suindu-L diavolul pe un munte înalt, I-a arătat într-o clipă toate împărăţiile lumii. Şi I-a zis diavolul: Ţie îţi voi da toată stăpânirea aceasta şi strălucirea lor, căci mi-a fost dată mie şi eu o dau cui voiesc; Deci dacă Tu Te vei închina înaintea mea, toată va fi a Ta. Şi răspunzând, Iisus i-a zis: Mergi înapoia Mea, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui Unuia să-I slujeşti". http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=4
Iata ce ofera Diavolul: bogatii, dar cere ceva in schimb: sa te inchini lui nu la Dumnezeu.
Mai importanti sunt banii decat parintii tai? decat prietenii tai? decat familia ta? Muncesti pe rupte pentru bani, timpul ii oferii castigarii banilor si nu familiei. Cu ce te alegi?

Dumnezeu nu ne lasa fara sa avem, Isus spune: Dacă rămâneţi întru Mine şi cuvintele Mele rămân în voi, cereţi ceea ce voiţi şi se va da vouă.http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=15
In drumul spre cer este pavat cu dragoste , drumul spre Iad este pavat cu bani.