duminică, 6 decembrie 2009

TREZIREA

Imnul Desteapta-te Romane, e un imn bun. Sa facem o incursiune in istoria romanilor, desi cam de 2000 de ani aflam despre un popor independent, apoi de cucerirea Dacilor de catre Romani, romanii investesc si ne civilizeaza, dupa ce imperiul roman se destrama, romanii sunt iar independenti, toata infrastuctura se duce de rapa, romanul nu a mai investit, a urmat expresia: carpe diem. Rezultatele sunt devastatoare, luptele pentru putere, imperiul otoman ataca pe o parte, boierimea vindea tara, ordona uciderea Voievozilor ce se opuneau otomanilor.
Cine detinea banii detinea puterea, lucru care si azi se intampla, cine are bani, controleaza media, si cine controleaza a 4-a putere in stat, controleaza poporul. Cat timp petreci in fata televizorului?, cat esti influientat de ceea ce spun oamenii de televiziune? Ceausescu a controlat televiziunea, poporul nu stia ce se intampla in occident, doar faceau presupuneri.
Daca petreci mult timp in compania unei persoane preiei din expresiile, din comportamentul acelei persoane. Asta urmaresc cei care detin defapt puterea. Promit pensii mai mari, dar din punct de vedere economic nu sunt solutii, cel mai usor e sa promiti pensii mai mari si ca sa poti da pensii mai mari maresti impozitele, accizele, TVA-ul. Asta se intampla din punct de vedere economic, consumi mai mult te indatorezi mai mult. Reclamele, ofertele de reduceri sunt exact ceea ce trebuie facut pentru a atrage atentia. Statele Unite ale Amerii, economia lor e la pamant, nu produc mai nimic si totusi au, de unde?!!! Cate razboiae au inceput americanii in ultimele 3 decenii??? Vietnam, Iran, Iraq, Afganistan, au distrus totul, apoi au cumparat de acei oameni care nu mai aveau locuinte, au cumparat dreptul de a extrage petrolul. Exemplele continua. Totul e simplu trebuie sa stai sa gandesti, sa analizezi si ai sa vezi de ce unele evenimente deodata presa le accentueaza. Stai si analizeaza, nu mai crede orice.