sâmbătă, 31 octombrie 2009

Sa fie intr-un ceas cu CUC

Azi e sambata, la casa casatoriilor se sta la rand, pe rand intra 2 si ies 1, sa ma explic: cand intra in casa casatoriilor intra 2 persoane cu nume diferite, cand ies cei doi au acelasi nume. Nu am inteles de ce trebuie sa arunce cu orez, dupa ce ca e criza arunca cu orez de numa, si cum orezul mai ajunge si in parul domnisoarelor cochete. Inca un lucru pe care nu l-am inteles e legat de imbracamintea miresei si a mirelui, la majoritatea nuntilor e alb si negru, mireasa in alb vrea sa simbolizeze puritatea ei sufleteasca, dar de ce negrul la barbat, negrul care e asociat cu rautatea. Mai concret: femeia la inceput este pura sufleteste si apoi incet incet devine o soacra acra, iar barbatul un salbatic neimblanzit ajunge bunatatea intruchipata, se face schimb de personalitate.
Nu inteleg de ce se fac nuntile sambata, cand sambata la ortodoxi e ziua mortilor, din cauza ca din acel moment al casatoriei a murit singuratatea?!!
Mai auzi fel si fel de urari: Dumnezeu sa va dea......lista continua...., casa de piatra, sau sa fie intr-un ceas bun. Auzi tu urare: sa fie intr-un ceas bun, pai nu-i de mirare ca sunt atatea divorturi, sa fie numai intr-un ceas(adica o ora). Bine ca nu spune: sa fie intr-un ceas cu Cuc, ca in ziua de azi se potriveste bine, desi sunt casatoriti amadoi sunt ca si Cucul, singuri.
Propun ca la nunti urarea sa fie: iubirea sa nu va paraseasca.