miercuri, 24 iunie 2009

Aschia nu sare

Si dupa cum spun batranii, ca numai ei pot debita astfel de lucruri, "Aschia nu sare departe de trunchi" , si aici ma enervez, cum adica, eu sunt aschie?, chiar asa de rau arat?, tata trunchi si eu, vorba unui prieten, "biscuite in dunga"?. Realitatea e cruda, asta sunt aschie, si din punct de vedere fizic si ca nivel de pregatire in ale vietii. Am privit pisica cum isi instruieste puii si ii pregateste pentru viatza, ii invata cum sa isi caute mancarea, sa se dezvolte fizic, greu de crezut dar asta face. Multi cred ca scoala este in viata un ajutor, nu zic ca nu. Sti, si la ce te ajuta ca stii cand trebe sa dai cu sapa?, dupa un timp neavand antrenament faci basici in palmi, si asta pentru ca nu stii cum sa lucrezi cu sapa, la prima vedere pare simplu, dar....
Scoala nu te invata cum sa faci fatza unei crize a sotului sau a sotiei, cum sa vorbesti cu sotul sau sotia cand e nervos(a), cum sa iti cosi pantalonii in fund. Scoala are un alt rol, parintii au si ei un rol foarte important, si eu ca viitor parinte ce am invatat? ma intreb. Am invatat ca trebuie sa invat, si asta ma lipseste de socializare si astfel ajung sa ma comport ca in jungla, sa nu mai tin cont ca si celalalt e un om. Sa ma revolt cand i-au nota pe nedrept. Devin un inadaptabil in societate, un om rupt de realitate. Sotul sau sotia te aduc la realitate, cu el(ea) vorbesti altfel cand iti greseste, iar daca tu ca barbat bati cu pumnul in masa si dai ordine, scuza-ma dar nici macar o maimutza nu face asta. Iar tu, ca si sotie de cate ori face cate o prostie nu taci pana nu bate cu pumnul in masa, apoi daca continui simti palma lui pe fata ta........Rezultatul e dureros, si de ce? pentru ca raman o aschie in loc sa devin un trunchi, sa sustin crengile.

Soacra, Fiul si Nora

Frumusetea de a merge cu mijloacele de transport in comun pe langa inghesuiala, mai simti o mana pe fund, mai un cot in coaste, mai un parfum de te epileaza in nari, dar totusi exista si un lucru bun. Auzi vorbindu-se despre casnicie in 99% din cazuri, 1% se vorbeste despre servici mai ales de sefi. Si cum stateam eu si analizam persoanele in urma a ceea ce vorbeau, ca mie mintea nu imi sta nici cand dorm. "Auzi tu la soacra-mea, ce tupeu are, sa ii spuna lu fisu ca eu ar trebui sa am un serviciu mai bun, ca aduc putini bani acasa, ca am venit in de toate". Cand aud astfel de lucru ma amuza dar nu pentru mult timp, si eu voi trece pe acolo, prin ochii critici ai soacrei, si nu numai atat. Eu zic ca soacra isi pregateste urmasa, o pregateste pe nora pentru a devenii si ea la randul ei soacra, asa cum tatal vrea sa ii insufle copilului pasiunea pentru fotbal, si statul la televizor cand e meci, lasi totul si te uiti la meci, asa si soacra, mai ales in cazul cand nu are o fiica.
" Auzi tu la el, cand vreau sa merg si eu in oras cu fetele, ma suna sa vada ce fac din 5 in 5 minute, el cand pleaca cu baietii eu nu zic nimic, si cand zic el spune: Daca m-au chemat, acum nu e frumos sa ii refuz", barbatul e cocosul in casa, asta pana se insoara, ca apoi cocosul incepe sa nu mai cante la ivirea zorilor. Vorba aceea : ce armasar ai fost si ce martzoaga ai ajuns. Cei drept barbatul are 2 juguri: unul e soacra si cel de al 2-lea e sotia. Daca nu au de lucru...atat soacra cat si mirii sa isi caute si vor fii linistiti.