luni, 29 iunie 2009

Cand prostia doare

Fiecare om se teme de ceva, eu unul ma tem de Dumnezeu si o alta temere este ca nu cumva prostia sa imi conduca ratiunea. Trec direct in subiect, stii ca nu e bine sa fumezi si fumezi, sa nu consumi bauturi alcoolice, ca nu trebuie sa mananc fast-food si totusi mananc. In aceste zile in care inlocuitorii au luat cu asalt piata alimentara, aproape nimic nu mai mancam natural, doar pentru ca ne place. Imi place sa merg cu masina, sa stau pe scaun in metrou sau in autobuz, sa fac cat mai putin efort. Combinatia fast-food si lipsa miscarii = lipsa sanatatii. Nu vreau sa par misogin sau sa acuz pe nimeni, dar zilnic observ cum Fast-food-urile sunt cele mai cautate, cum in metrou sau in tramvai se duce o "lupta" pe scaune. Deseori auzeam expresia :"esti un porc" sau in recenta reclama "daca eram cuplati si te vedeam cum mananci , ca un porc..." Apropo de porci, ce fac ei? mananca si unde e namolul mai dens acolo intra. Cand doare prostia? cand ajungi sa ai dureri, de stomac e una din dureri. De ce? Pentru ca nu tin cont de sanatatea mea, tin cont ca imi place, sunt un prost? Da sunt. Un simplu exemplu trec pe rosu la semafor si sunt lovit de o masina, vina e a mea, eu sufar, din ce cauza? stiam ca se poate intampla asta. Sufar, din cauza prostiei mele. Doare prostia? ei bine eu zic ca doareeeee.

Neuronul



"Rubinul nu poate fi şlefuit fără frecare, şi nici omul nu poate fi perfecţionat fără mai multe încercări".- proverb chinezesc






RUBINUL




CaracterizareDescriere: varietate de corindon (din aceeasi clasa cu safirul) Poate fi confundat cu granatul, spinelul rosu, turmalina rosie.Culori: rosu, purpuriu, orange, roz, rosu-carmin, rosu cu tenta maronieCompozitia chimica: Oxid de Aluminiu - Al2O3Duritate: 9Luciu: sticlos, adamantin.


Se gaseste: pretutindeni in lume, dar cele mai frumoase exemplare provin din Afghanistan, Pakistan, Myanmar, Sri Lanka, Madagascar, Viet Nam, India. Cele maronii provin din Tailanda, cele mai inchise la culoare provin din Australia, India, Rusia. Rubinul a fost extrem de apreciat inca din antichitate cand pietrele foarte valoroase purtau nume proprii. Cele mai vechi marturii scrise mentioneaza o mina de rubine in Myanmar (fosta Birmania) de unde si astazi se extrag rubine de foarte buna calitate.
O piatra ce la prima vedere nu atrage, dupa ce e slefuita valoreaza sute de mii de euro. O simpla piatra ce se gaseste in India de exemplu, unde milioane de oameni abia supravietuiesc, de ce se intampla acest lucru? Ceea ce ai defapt nu iti apartine, esti locuitor al Indiei dar resursele sunt ale celor care sunt fara scrupule. Ce le lipseste indienilor? Din punctul meu de vedere acelasi lucru care si mie imi lipseste: slefuirea, perfectionarea. Argumentez luand ca exemplu fotbalistii, si mai exact pe Cristiano Ronaldo, acest tanar care si-a perfectionat jocul incat a ajuns sa valoreze un miliard de euro(clauza de reziliere). Lasand la o parte fotbalul, imi indrept atentia spre oameni care au lasat in urma lor ceva. Graham Bell, Albert Einstein, Edison, oameni de geniu, oameni care au crezut ca pot realiza ceva. Au perseverat, au avut esecuri, prin esecuri s-a realizat slefuirea, si in final au Reusit. Au pus la treaba neuronii.