luni, 29 iunie 2009

Neuronul



"Rubinul nu poate fi şlefuit fără frecare, şi nici omul nu poate fi perfecţionat fără mai multe încercări".- proverb chinezesc






RUBINUL




CaracterizareDescriere: varietate de corindon (din aceeasi clasa cu safirul) Poate fi confundat cu granatul, spinelul rosu, turmalina rosie.Culori: rosu, purpuriu, orange, roz, rosu-carmin, rosu cu tenta maronieCompozitia chimica: Oxid de Aluminiu - Al2O3Duritate: 9Luciu: sticlos, adamantin.


Se gaseste: pretutindeni in lume, dar cele mai frumoase exemplare provin din Afghanistan, Pakistan, Myanmar, Sri Lanka, Madagascar, Viet Nam, India. Cele maronii provin din Tailanda, cele mai inchise la culoare provin din Australia, India, Rusia. Rubinul a fost extrem de apreciat inca din antichitate cand pietrele foarte valoroase purtau nume proprii. Cele mai vechi marturii scrise mentioneaza o mina de rubine in Myanmar (fosta Birmania) de unde si astazi se extrag rubine de foarte buna calitate.
O piatra ce la prima vedere nu atrage, dupa ce e slefuita valoreaza sute de mii de euro. O simpla piatra ce se gaseste in India de exemplu, unde milioane de oameni abia supravietuiesc, de ce se intampla acest lucru? Ceea ce ai defapt nu iti apartine, esti locuitor al Indiei dar resursele sunt ale celor care sunt fara scrupule. Ce le lipseste indienilor? Din punctul meu de vedere acelasi lucru care si mie imi lipseste: slefuirea, perfectionarea. Argumentez luand ca exemplu fotbalistii, si mai exact pe Cristiano Ronaldo, acest tanar care si-a perfectionat jocul incat a ajuns sa valoreze un miliard de euro(clauza de reziliere). Lasand la o parte fotbalul, imi indrept atentia spre oameni care au lasat in urma lor ceva. Graham Bell, Albert Einstein, Edison, oameni de geniu, oameni care au crezut ca pot realiza ceva. Au perseverat, au avut esecuri, prin esecuri s-a realizat slefuirea, si in final au Reusit. Au pus la treaba neuronii.


Niciun comentariu: