vineri, 9 aprilie 2010

Turcu bea prostul plateste

Ora 7, dimineata zilei de duminica, ma duc in piata, erau cativa vanzatori ce isi expuneau marfa, mai pe colt o carciuma de arata mai groaznic de cat un wc- de la sat. Imi arunc privirea mai atent si observ ca erau 2-3 locuri libere, m-am mirat cum de la ora 7 carciuma sa aiba clienti. Unul din clienti se ruga de altul sa bea cu el.
-"Fac eu cinste, hai sa bem una mica"
Si cum prin popor circula o vorba "numai prostu refuza" s-au asezat la masa si se porni discutia.
Ma gandesc ca omul isi face pomana de acum, ca la ce vremuri sunt putini mai fac pomeni raposatului, ce e facut de tine e sfant, asta doar in imaginatia noastra. Daca cerem bani de exemplu unui individ nu iti va da, dar daca ii ceri "una mica" 70% din cazuri primesti.
"- Costica, stii ca eu nu beau bere...in traducere :-Costica nu beau orice, ori imi dai ceva sa imi pocneasca urechile ori ma lasi sa imi vad de drum.
Vorba lui Vasile:"conferinta pe tema alcoolului ai ori de cate ori te duci acasa, e prezidata de nevasta. Nu urma sfatul de a bea 2 litri de lichide pe zii, ci bea 2 litri de apa, nu de apa aromata.
Fii intelept, caci prostii sunt cu carul.

Un comentariu:

Iulia spunea...

Prosti, dar multi. Din pacate, asa este si acestea sunt vremurile in care traim. Cu ei ne mai amuzam si noi si uite asa mai trece timpul. Super interesante articolele tale, mai ales ca sunt reale.