marți, 15 septembrie 2009

De ce suntem nemultumiti?

Bugetarii sunt nemultumiti de salarii, medicii la fel, pacientii de medici, si uite asa lantul nemultumirilor te cuprinde din toate partile. Epictetus spunea :' nu saracia aduce suparare, ci nemultumirea cu putin".
"Multumirea se uita la ce are; nemultumirea, la ce are … vecinul!
Nemultumitul seamana cu porcul care mananca ghindele, dar nu se uita in sus la stejarul din care au cazut.
Foarte putini isi dau seama ca ne-multumirea este un mare pacat. Prin ea, Diavolul a trantit la pamant o sumedenie de oameni. Ganditi-va doar la ceea ce i-a facut Evei. Femeia aceasta a avut tot ce-si putea dori. Nici geloasa nu avea de ce sa fie, caci barbatul ei nu vazuse nici o alta femeie in afara de ea. Si totusi, … Dumnezeu i-a interzis un singur lucru! Ei bine, aceasta interzicere, folosita de Diavol, a trezit nemultumirea Evei si a cauzat prapadul rasei umane. Ganditi-va ce multe ne lipsesc noua astazi si va veti da seama ca Diavolul ne poate face harcea-parcea prin nemultumire.
Nemultumirea este o forma a orgoliului si a mandriei care socoteste ca nu i se da tot ceea ce i se cuvine. De aceea, nemultumirea nu se poate vindeca decat prin pocainta."
"Fugim de fum, dar dam navala la friptura."
Cine are minte pricepe, ci nu are se pierde singur in ceata nemultumirii. Cel mai greu de multumit e soacra. De ce suntem nemultumiti?

Niciun comentariu: