joi, 9 iulie 2009

B.A.C = Betie Ameteala si Cultura

"Cu ajutorul cainelui Vitoria Lipan si-a gasit foarte repede zacamintele sotului."-perla bac
Ce caine "smart"....un caine ca asta vreau si eu, poate gasesc ceva aur sau diamante, ma multumesc si cu petrol.

"In 1877 trupelor rusesti li s-a permis sa traverseze teritoriul Romaniei, impreuna cu tancuri si avioane, iar romanii le-au dat mancare si cazare contracost."-perla bac.
Tancuri si avioane in 1877? prea multe filme cu calatorii in timp vazute.

"Scoala Ardeleana nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare." -perla bac.
Acum inteleg de ce invatamantul nostru e la pamant.

"Mircea cel Batrin a fost inmormintat la Cozia impreuna cu umbra sa."-perla bac
Logic e corect, mai putea umbla umbra lui Mircea de una singura? nu cred....

"Mircea cel Mare, care prima data a fost batrin, sta la un discurs cu Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, si-l face in tot felul, ca pe o albie de porci. Cind Baiazid il intreaba arogant "Tu esti Mircea?", domnitorul roman nu se pierde cu firea si ii raspunde la fix: "Da-mparate!"-perla bac
Iata ce am inteles eu-Mircea prima data a fost batran, cu siguranta a vazut filmul The Curious Case of Benjamin Button", Mircea sta la un discurs a lui Baiazid. Acesta primeste politicos pe Mircea, apoi cu obraznicie. E ca si Domn Base cand i-a primit politicos pe ziaristi si spune" "Cate un gaozar d´asta crede ca ne poate intinde capcane in modul asta", le-a spus, ulterior, Basescu lui George Maior si Radu Timofte, fara sa stie ca in spatele sau se aflau trei jurnalisti, intre care si colegul nostru, vizat de afirmatia presedintelui. La interventia ziaristului: "Generoasa remarca, domnule presedinte!", seful statului a raspuns: "Alta remarca nu am sa va fac".

"Creierul este un organ oarecum indispensabil capului."-perla bac
Nimic mai adevarat, dar se pare ca stimabilul elev se indoia de ceea ce a spus prin "oarecum". Poate a crescut cu invatatura: " cap ai, minte la ce iti mai trebuie". Un lucru este cert: spunem ce stim, dar stim ce spunem?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sunt foarte traznite perlele... Noua generatie chiar are o problema cu gramatica si cu exprimarea... si asta din cauza ca nu citesc mare lucru in afara de subtitrarea de la filme.

Oricum, sa nu fim prea rautaciosi. Cei care au publicat perlele astea sunt cam nesinceri... o parte buna din ele le tot aud de 4-5 ani incoa, considerate ba perle de bac, ba de teste nationale...