joi, 3 decembrie 2009

Si iar e criza

In aceasta seara veneam de la dentist, mergand pe partea opusa 6 copii stateau de vorba, ce mi-a atras atentia a fost unul din ei care a spus: " haideti sa vorbim si de altceva, sa vorbim chestii de viata", nu avea mai mult de 12-13 ani. Va invit si eu sa vorbim chestii de viata, de criza, ca doar asta ne cuprinde pe toti. Fie criza de nervi fie ce-a financiara, nu scapam. In viata fiecaruia sunt momente de criza, reusim sa trecem peste ele, sau nu, posibilitatea sa ramanem cu sechele e foarte mare. Ma intreb: ce folos sa ma crizez? pe cine ajuta?, pe mine unul nu ma ajuta. Dar cum pot scapa de criza? e o intrebare fara un raspuns clar. Unii mai destepti decat mine spun:"te tratezi medicamentos", asta pentru ca criza financiara provoaca si criza de nervi. Ma tratez de criza aceasta dar ce fac la urmatoarea? tot medicamentos ma tratez?.
Un om din vechime, apreciat atat de slujitorii lui, cat si de vecini. Acest om a trecut prin momente grele in viata lui. Avea 10 copii, 7000 de oi, 3000 de camile, 500 perechi de boi, 500 de magarite. In vremea aceea era considerat un om foarte bogat, daca stau bine si ma gandesc si acum ar fi. Mai avea si un numar mare de slujitori. Ma intreb cum se descurca acest om cu slujitorii lui?
Biblia ne ofera cateva informatii: Orbului îi eram ochi si schiopului picior. Celor nenorociti le eram tatã si cercetam pricina celui necunoscut." Iov 29,4-16
"Dacã petrecea strãinul noaptea afarã, dacã nu mi-as fi deschis usa sã intre cãlãtorul ..." Iov 31,32
"Oamenii mã ascultau si asteptau ... si nu puteau izgoni seninãtatea de pe fruntea mea. Îmi plãcea sã mã duc la ei si mã asezam în fruntea lor, eram ca un împãrat în mijlocul unei ostiri, ca un mângâietor lângã niste întristati." Iov 29,21-25
Intr-o zi Satana cere sa se atinga de Iov, Dumnezeu i-l lasa pe mana Satanei, sa ii faca ce doreste, dar de viata lui Iov sa nu se atinga. Iov era un om credincios si curat la suflet.
Diavolul trece la actiune: omoara copiii, si toata bogatia o distruge. Dar Iov ramane alaturi de Dumnezeu. Mare om, nu s-a crizat, de-si a pierdut totul.
Satana nu se opreste aici, il loveste cu o buba rea din talpa piciorului pana in crestetul capului. Iov nu a pacatuit desi era in criza. A ramas langa Dumnezeu, si a fost rasplatit dupa ce s-a smerit si s-a rugat pentru prietenii lui. Te invit sa citesti intreaga istorisire.

Niciun comentariu: